A Cég bemutatása

 

1994-ben hoztuk létre a PATINORG Kft-t, amelynek neve a patent, az innováció és az organizáció szavak előtagjainak mozaikszerű összetételéből adódik. A név magában rejti a Cég tevékenységi körének alapjait:

  • az új műszaki-szellemi alkotások iparjogvédelmi oltalmának megszerzésében,
  • a szellemi termékek piacra vitelében,
  • az ezekkel kapcsolatos részfolyamatok szervezésében történő közreműködést.

A Cég működése során az ipar és a mezőgazdaság számos területére irányuló műszaki megoldás oltalmának megszerzésében, a kereskedelemben használt árujelzők és megjelölések lajstromoztatásában vett már részt, valamint közreműködött találmányok hasznosításának előkészítésében is, így a gazdaság minden területén megfelelő kapcsolatrendszert épített ki.

A megoldások hasznosításának előmozdítása érdekében létrehoztuk az INNOLINK adatbázist, amellyel és cégünk közreműködésével a feltalálók és a hasznosítók könnyebben találhatnak egymásra. Az ötletből hamarabb válhat a piacon ténylegesen megjelenő termék vagy szolgáltatás.

A Cég és munkatársaink hajtóereje, hogy munkájukkal hozzájárulhassanak a magyar iparjogvédelmi kultúra szintjének emelkedéséhez, a szellemi termékek értékesítésének előmozdításához. Ennek érdekében jelentetjük meg az INNOTESZ című innovációs és iparjogvédelmi témákat tárgyaló és ismertető folyóiratunkat, amelynek kivonatos változata honlapunkon is olvasható.

A PATINORG KFT. meghatározó többségi tulajdonosa Rónaszéki Tibor szabadalmi ügyvivő, 1959-ben született Budapesten, okleveles gépészmérnök, aki az elsők között kapott Magyarországon innovációs és iparjogvédelmi szakmérnöki diplomát. Rónaszéki Tibor 1985-re visszatekintő és azóta folyamatosan bővülő iparjogvédelmi, valamint innovációs projektvezetési szakmai gyakorlattal rendelkezik. Konferenciákon és továbbképzéseken tart tájékoztató előadásokat az iparjogvédelem nyújtotta lehetőségekről és azoknak egy gazdálkodó szervezet piac- és üzletpolitikájába történő beillesztéséről. Számos, az adott szakterületekre eső hazai és külföldi továbbképzésen, szakmai kurzuson vett már részt, hogy tovább szélesítse tudását.